Silikon Emülsiyonunda Yüksek Basınçlı Homojenizatör Kullanımı

image


Silikon Emülsiyonunda Yüksek Basınçlı Homojenizatör Kullanımı, kozmetik, ilaç, tekstil ürünleri, deri sanayisi, lake boya, vb alanlarda kullanılır. Silikon bazlı emülsiyonların İnert yapıları nedeniyle genellikle emülsiyonlar halinde kullanılırlar.

Silikon Emülsiyonları Nelerdir?

Silikon  emülsiyonları, sulu bir sistemde dağılmış silikon yağlarıdır. Farmasötik veya kozmetik amaçla kullanılan emülsiyonlar fazlarına göre Y/S ve S/Y tipi emülsiyonlar olarakSilikon bazlı emülsiyonlar, sulu bir sıvı içinde dağılmış silikon yağlarıdır. Bazı silikon yağlarının yüksek viskozitesi, emülsiyonlaştırma yoluyla etkili bir şekilde azaltılabilir. Silikon bazlı emülsiyon formülasyonunun amacı, ürünün işlenmesini ve verimli bir şekilde geliştirmesini kolaylaştırmaktır. Silikon sıvılar, su ile daha da seyreltilebilen sulu emülsiyonlar biçiminde yaygın olarak kullanılır. Emülsiyonların boyutu ve homojenliği, uygulama performansını daha da etkileyen damlacıkların stabilizesi üzerinde önemli bir etki göstermiştir. sınıflandırılır. Eğer emülsiyon, yağ damlacıklarını su içinde içeriyorsa Y/S (su içinde yağ) emülsiyonu ve su damlacıklarını yağ içinde içeriyorsa S/Y (yağ içinde su) emülsiyonu olarak tanımlanır. Emülsiyonlar, yüzey işlemleri için idealdir, uygulanması ve hazırlanmaları kolaydır. Bazı silikon yağlarının yüksek viskozitesi, emülsiyonlaştırma yoluyla etkili bir şekilde azaltılabilir. Silikon emülsiyon formülasyonunun amacı, ürünün işlenmesini ve verimli bir şekilde geliştirmesini kolaylaştırmaktır. Silikon sıvılar, su ile daha da seyreltilebilen sulu emülsiyonlar biçiminde yaygın olarak kullanılır. Emülsiyonların boyutu ve homojenliği, uygulama performansını daha da etkileyen damlacıkların stabilizesi üzerinde önemli bir etki göstermiştir. Yüksek basınçlı homojenizatör sayesinde faz ayrışmasının önüne geçeriz.

Silikon Emülsiyonunda Yüksek Basınçlı Homojenizatör Kullanımı

Silikon emülsiyonları için Yüksek Basınçlı Homojenizatör kullanılması elzemdir. Silikonlar ve silikon sıvıları o kadar evrensel olarak kullanılmaktadır ki günlük hayatta farkında bile olmadan karşımıza çıkmaktadır. Bunları yapıştırıcılarda, yağlayıcılarda, ilaçlarda, temizlik ve parlatıcı ürünlerinde, yalıtım malzemelerinde, elektrik yalıtımında köpük kesicilerde vb. ürün gruplarında görüyoruz. Silikon gresleri, yağlayıcılar veya kaplamaların imalatında silikon sıvısının diğer malzemeler veya su ile karıştırıldığında en iyi biçimde homojenize edilmesi gerekir. Silikon kalıp ayırıcı maddeler, silikonu emülsiyon haline getirmek ve su fazı boyunca homojen bir şekilde dağıtmak ve faz ayrışımının önüne geçmek için homojenizasyon gerektirir.

Yüksek Basınçlı Homojenizatör avantajları

Yüksek basınçlı homojenizasyondan sonra ürünün partikül boyutu azalır. Proseste emilgatör oranını düşürür. 500 Bar’dan daha yüksek bir basınçta çalıştığımızda partikül boyutları büyük oranda 1 mikron ve altı değerlere ulaşmaktadır. Silikon yağı emülsiyonlarının mükemmel stabilizesi, membran emülsifikasyonunun hafif bir emülsifikasyon tekniği kullanılarak önemli ölçüde elde edilebilir. Silikon yağı damlacıklarının damlacık boyutu ve homojenliği kontrol edilerek ve ayrıca optimize edilmiş tekniklerin kombinasyonu ile yüzey özellikleri değiştirilerek iyileştirilebilir.Yüksek basınçlı homojenizasyondan sonra ürünün partikül boyutu azalır. Proseste emilgatör oranını düşürür. 500 Bar’dan daha yüksek bir basınçta çalıştığımızda partikül boyutları büyük oranda 1 mikron ve altı değerlere ulaşmaktadır. Silikon yağı emülsiyonlarının mükemmel stabilizesi, membran emülsifikasyonunun hafif bir emülsifikasyon tekniği kullanılarak önemli ölçüde elde edilebilir. Silikon yağı damlacıklarının damlacık boyutu ve homojenliği kontrol edilerek ve ayrıca optimize edilmiş tekniklerin kombinasyonu ile yüzey özellikleri değiştirilerek iyileştirilebilir.

İlginizi çekebilir: Gres Yağı Yapımında Homojenizatör Kullanımının Etkisi