Kimya ve Petrokimya Sanayinde Homojenizatör Uygulamaları
Homojenizasyon, kimya ve petrokimya sanayisinde ürünlerin mekanik özelliklerinin iyileşmesini ve performans değerlerinin artmasını sağlar.
Dinamik koşullar altında daha stabil emülsiyonlar oluşturmak için yüksek basınçlı homojenizasyon işlemi uygulanmaktadır. Homojenizasyon işlemiyle birlikte ürünlerin yüzey alanı artar. Yüzey alnının artışına bağlı olarak kimyasalların reaksiyon zamanı ve reaksiyon sıcaklığı azalır.
Homojenizasyon, pigment ve boyalarda renk yoğunluğunda artış sağlar. Ürünlerde katkı madde kullanımı optimize eder ve viskozite kontrolü sağlar.
Kimya ve Petrokimya Sanayinde Homojenizatörün Kullanım Alanları
Süspansiyon, içerisinde sıvı ve katı formda bileşenler bulunan heterojen yapıdaki sıvı-katı karışımlardır.
Emülsiyon, içerisinde birden fazla sıvı bulunan heterojen yapıdaki sıvı-sıvı karışımlardır.
Homojenizatörler, kimya ve petrokimya sanayinde süspansiyon ve emülsiyon yapıda bulunan ürünlerin mekanik özelliklerini optimize etmek için kullanılan makinelerdir.
Kimya ve petrokimya sanayinde:
· Boyalar,
· Mürekkep, · Mineral yağ emülsiyonları, · Dezenfektan emilgatörleri, · Parafin emülsiyonları, · Lipozom süspansiyonları, · Gresler, · Yağlama yağı, · Wax, |
· Reçineler,
· Yapıştırıcılar, · Mumlar, · Emülgatörler, · Sabunlar, · Polimerler, · Deterjanlar, · Kaolen, |
· lanolin,
· Korozyon inhibitörleri, · koloidal süspansiyon, · Lateks, · kil dağılımı, · Pigmentler, · Renklendiriciler, · Akaryakıtlar, |
Gibi birçok alanda homojenizatörler yaygın olarak tercih edilmektedir.